Tuesday, April 7, 2015

What's going on the past years (months, days)..

Assalamualaikum,
Agaknya dah terlalu lama aku tak update blog. Mungkin sebab aku rasa agak tidak penting and tak rasa ada orang pon baca blog aku. Hahaha!

Well, guess I should update you guys whats been happening lately.

Aku dalam recovery daripada kena 'kayap ular'. Some people actually make this a big deal sbb katanya kalau ekor dan kepala bertemu boleh membawa maut. So long story short, aku berubat kampung, pantang makan itu ini and now dah sembuh sedikit tapi bisa still ada kat tempat kayap tu.

One more thing, aku tengah aiming nak jadi Flight Attendant atau Cabin Attendant orang panggil. Aku tak tahu kenapa nak jadi sangat, sampai nekad sungguh-sungguh. Aku tak update benda ni dalam status FB, aku tak nak orang pandang hina sbb aku rendah...aku pun tak pasti dapat lepas atau tak untuk jawatan tu. Tapi aku still akan cuba. Ramai juga tengok aku and ckp, aku xmampu atau layak nak ke bidang mcm tu....

tapi...

entah la, aku minat benda ni dari kecik. Aku suka sangat travel, aku selalu cemburu tengok kawan-kawan dapat explore seluruh pelusuk dunia (except Israel and Antarctica of course). Aku dari kecik ikut ayah aku pegi sana sini sbb dia penceramah untuk Jabatan Penerangan. Sejak dari tu mmg aku minat sangat melancong. And one other reason, bila org ckp jawatan mcm tu kena banyak serve orang dari aspek beverage sampai la attitude. Aku mmg suka pakai formal, and it always make me happy to see people smile. I dont know, I just do like to see people smile when I give my service to them.

Aku sedang cuba naikkan tinggi aku, berat aku, and also appearance aku ntuk interview nnt bulan 6 rasanya. Takda usaha takkan ke mana kan, so aku cuba. Like other people says, mahu 1000 daya tak mahu 1000 dalih. Pray for me guys, coz I know I really need support from all of you (even though aku rasa takda sapa nak baca blog aku ni).

6 comments:

  1. goodluck fren! i'll always support u..

    ReplyDelete
  2. I'm the one who support you 100%... keep it up and good luck bestie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks bestie, rindu zaman lepak ngn ko :)

      Delete
  3. Goodluck Bro .. Sedih entrynya hahaha :3

    ReplyDelete