Tuesday, October 1, 2013

Bagaimana menukar "Setting" Margin Microsoft Word kepada Milimeter.

Assalamualaikum semua,
Maaf lama tak update sebab busy sangat dengan THESIS semester sekarang. Entry kali ni aku nak bagitahu macam mana korang nak tukar MARGIN Microsoft Word korang apabila diberi manual untuk menggunakan measurement unit "MM".

Aku gunakan Microsoft Office 2013, tapi aku rasa sama je setting dengan yang lama.

Mula-mula, tekan "File"-> "Options" dan korang akan nampak window macam ni (tekan gambar untuk tumbesaran hakiki).


Pastu, tekan "Advanced", cari "Display" dan tukar measurement unit kepada "Milimeters".


Tekan "OK", pastu terus ke tab "Page Layout" -> "Margins" -> "Custom Margins"


Akan keluar window macam ni, pastu korang boleh la tukar "Margin" mengikut format yang diberi pensyarah!


SELAMAT BER'TESIS'!!!!!!