Thursday, December 27, 2012

TIPS Twitter

Tips kali ni adalah ntuk pengguna Twitter, aku dulu selalu sangat tweet mcm2 bila bosan. Tapi kadang-kadang susah nak tweet bila taip je kena tekan butang Tweet tu sume. Sekarang aku perkenalkan cara mudah nak Tweet menggunakan TweetDeck!

Bagi yang belum pernah dengar pasal TweetDeck, TweetDeck adalah Twitter client yang memudahkan urusan Tweet korang. Dalam satu masa korang boleh tengok tweet terbaru, siapa yang mention korg, siapa yang Direct Message korang dan sebagainya. Tak perlu nak tekan satu-satu nak tengok semua tu. Bwah ni contoh gambar interface TweetDeck yang aku gunakan.


Untuk pengetahuan korang, TweetDeck versi 0.38.2 adalah yang paling best. Aku nasihatkan korang download version ni saja. Jangan download versi baru sebab yang baru sumpah xbest nak tweet! Cubalah. Link untuk download TweetDeck ni aku bagi kat bawah ni. Enjoy!

No comments:

Post a Comment