Sunday, December 23, 2012

Memperkenalkan Celtx, aplikasi mudah membuat skrip.

Lama aku tak update blog ni, ok kali ni aku nak perkenalkan aplikasi yang aku gunakan dalam pembuatan skrip. Aplikasi ni mudah sebab tak perlu nak 'adjust indent' seperti dalam Microsoft Word. Semua fungsi skrip dah lengkap di dalam aplikasi ni.


Aplikasi ni aku sarankan kepada penulis-penulis skrip di luar sana. Bukan apa, memudahkan segala urusan korang semua. Tak perlu nak susah-susah formatting Microsoft Word untuk tulis skrip korang. Link untuk download aplikasi ni, korang click je kat logo CELTX atas ni.

Aku harap ramai orang mampu hasilkan cerita yang berkualiti masa sekarang sebab dah terlalu banyak cerita yang dikeluarkan tak sesuai untuk kanak-kanak. Terlalu banyak yang berunsur ganas atau tidak bermoral sekarang, so aku sarankan korang mampu hasilkan cerita umum yang mampu memberi impak kepada para penonton di luar sana.

Peace out!

No comments:

Post a Comment