Thursday, September 1, 2011

Kunjungan ke Rumah Umi

Hey peeps,sorry semalam tak hupdate my belogg. Hari ni baru nak hupdate,sorry you alls. Hahaha. Semalam kitorg journey towards SP,punyala sesak jalan nak ke rumah Umi. Tapi first nak cite dari awal aku keluar rumah sampailaa balik ke rumah. HoHoHo~!

Bersame family angkat kesayangan 'ketat-ketat' =P

Masa aku nak kuar rumah kan,ada la makhluk Allah ni tetibe SMS aku suruh belikan ikan kembong (kat Kedah kitorg panggil ikan termenung). Hihihi,cakapnya xcukup ikan nak buat laksa kat umah beliau lah kan. Nasib baik la kedai ikan ada je sepanjang jalan aku nak ke Alor Star. Terus aku beli sekilo 9 hengget, ingat tu 9 hengget! Hahaha,then aku terus gi amik Que kat umah,sebelum kitorg kuar semalam da pakat nak pakai baju kaler sama senanye...tp Que pakai baju lain masa kuar tu. Xpelah,move on gi amik Ed lak,iaitu makhluk Allah yang suruh aku beli ikan kembong bagai tu :P

Dah sampai rumah si Ed terus aku call dia, marah lak makhluk Allah sorg ni sebab aku tak reply mesej.Hahahaha, Que cakap nak buat surprise katanya kann. Last2 kene carut maksimum ngan makhluk Allah tersebut.

Pas kitorg dah hambik si Ed,fuh berjela aku cakap ni ha! Terusla kitorg gi amik si Lutfi lak dekat ngan Laguna. First kitorg silap rumah,shhhh! Xmo cite sebab kitorg malu sesangat! Hahaha. Then proceed ke Kota Kuala Muda.

Kitorg sampai ke KKM, terus kitorg ziarah kubur arwah Megat and baca Yaasin. Que still sedih sama ngan Ed,mmg xleh terpisah la kembar dua ekor ni. Lalala,then kitorg terus ke rumah Umi...nak dipendekkan cite,byk kesedihan yang dirasai tetapi lakonan org yang sedih tu berjaya sebab xtunjuk kat org lain. Sekian Terima Kasih! :P

Betapa byknya makhluk Allah yang suruh beli ikan tadi makan laksa kalau nak tau lah,kemain dia tambah dekat 3 pinggan. HoHoHo,hambik kau Ed kene carut ngan aku dalam ni. Muahahaha. Byk story kitorg share ngan Umi and Umi pon share ngan kitorg.

Nak dipendekkan cite,barang2 arwah ada sket kat aku...sebab nak repair and so on.

Ni phone arwah,aku baru je unlock code dia...huwm...

Ni plak hard disk dari netbook arwah.

Netbook arwah rosak teruk sebenarnye...xsempat aku nak snap pic...sebab sedih sgt tgk...even semua barang ni pon ada bau arwah...wangi :)

Ok la, setakat ni je kot aku update buat kali ni. Kejap2 lagi aku sambung balik cite ni k peeps. Take care ye,hati2 drive atau bawak moto.

P/S: sometimes i feel like i eagerly wanna die...i cried while posting this one :'(

No comments:

Post a Comment