Tuesday, September 20, 2011

Baru nak update pasal RAYA :P

Assalamualaikum semua, apa khabar? Sihat? Kalau sihat, Alhamdulillah. Jaga diri elok2 lah ye. Bagi yang sakit,rajin2 kan lah makan ubat! Ngeee~

Entry kali ni untuk yang dah lama plan nak update tp xupdate2 sampailah hari ni. Hehehe,raya hari tu kami semua (saya, Ed, Que, Lutfi and Faris) pegi beraya rumah umi. Tak sabar nak kesana malam sebelum tu, kitorang bertolak awal pagi dan sampai dalam tengahari camtu. Rindu kat family angkat kesayangan nih.

Kitorg melawat dulu kubur arwah, baca Yaa'sin dan sedekahkan Al-Fatihah. Aku xpandai baca Yaa'sin,jadi ikut je la Que baca pelan2. Xreti sangat baca laju2,baca slow2 leh la, hihihi.

Kubur arwah Megat Mohamad Faeznor :')
Pas dah melawat kubur, kitorg terus ke rumah kampung arwah yang kat Kota Kuala Muda. Umi ckp dia masak laksa sebab Ed suka sangat laksa2 ni. Hahahaha, so kitorg pon beraya lah kat sana sambil berbual2 dengan umi. Umi ada tunjuk segala barang2 arwah kat kami, gambar2 bawah ni la ape yang tinggal.

netbook arwah...hanya tinggal kenangan

Handphone XPERIA X10 arwah yang baru dibeli
Enuf dengan imbau kenangan semasa,hihihi. Jom beraya balik dengan umi! Mcm2 la kitorg bt kat umah umi, makan2, sembang2, amik gambar, hahaha. Mmg xde keje la kitorg,mcm xpenah nampak sawah plak :P







Lepas beraya, kitorg bergambar ngan family angkat kesayangan kitorg. Bahagia aku bergambar ngan diorg sume, mcm dah kenal bertahun2 padahal baru je kenal diorg sume :')











Actually,kitorang ade ikatan dah waktu ni...rantai antara kitorang sume... :)


Umi pon ade gak yang sama, tapi kitorang lambat beli, kitorang beli gak ntuk si kembar Azam, Azim dan juga si kakak :)

cantik x keychain ni? ngee, aku pilih tau wording! loceng Lutfi pilih :)

ni la rantai ntuk umi :)
Heee, rantai kakak xsempat nak snap sebab dia dah pakai awal2 dah. Kui3, rindu kat family neyh...walaupun jarang jumpa tapi cinta tetap kuat. Boleh gitu? :P

Last skali, aku sentiasa doakan ntuk arwah supaya selamat di alam sana. Al-Fatihah. Aku bersyukur dapat jumpa semua ni, sayang sangat2 kat semua :)

5 comments:

  1. semoga ikatan ini akan berkekalan hingga akhir hayat...
    Insyaallah

    ReplyDelete
  2. semoga bahagia dengan family angkat...:)
    bez ! TERBAIK la Jet!

    ReplyDelete
  3. UMIE SHARIFAH AZIZAH BT SYED SOFFI AL-SHAHABSeptember 20, 2011 at 9:58 PM

    Thanx yea utk sume ank2 umi,umi sayang sume,sayang ketat2:-D...Umi tharu ssgt ngn apa yg ank2 lakukn pd fmly arwh,arwh tntu gmbira,sem0ga arwh tenang n damai dsna..kpd mereka dsna yg mgenali arwh marilah kte sm2 bd0a n sdekah sm0ga rohny sntiasa dcucuri rhmat n dtempatkn bsma para solihin..AL-FATIHAH utk arwh MEGAT MOHAMMAD FAEZNOR BIN ALWEEI....AMIN.:)

    ReplyDelete
  4. bieyjoule: thanks! ngee, rajin baca my blog eh? :)
    umie: welcome umi, kami ikhlas sayangkan keluarga arwah. Al-Fatihah :)

    ReplyDelete
  5. insyaallah
    arwah pasti tenang disana
    melihat kte suma akrab n always keep in touch...
    AL-FATIHAH utk arwah megat

    ReplyDelete