Tuesday, September 20, 2011

Baru nak update pasal RAYA :P

Assalamualaikum semua, apa khabar? Sihat? Kalau sihat, Alhamdulillah. Jaga diri elok2 lah ye. Bagi yang sakit,rajin2 kan lah makan ubat! Ngeee~

Entry kali ni untuk yang dah lama plan nak update tp xupdate2 sampailah hari ni. Hehehe,raya hari tu kami semua (saya, Ed, Que, Lutfi and Faris) pegi beraya rumah umi. Tak sabar nak kesana malam sebelum tu, kitorang bertolak awal pagi dan sampai dalam tengahari camtu. Rindu kat family angkat kesayangan nih.

Kitorg melawat dulu kubur arwah, baca Yaa'sin dan sedekahkan Al-Fatihah. Aku xpandai baca Yaa'sin,jadi ikut je la Que baca pelan2. Xreti sangat baca laju2,baca slow2 leh la, hihihi.

Kubur arwah Megat Mohamad Faeznor :')
Pas dah melawat kubur, kitorg terus ke rumah kampung arwah yang kat Kota Kuala Muda. Umi ckp dia masak laksa sebab Ed suka sangat laksa2 ni. Hahahaha, so kitorg pon beraya lah kat sana sambil berbual2 dengan umi. Umi ada tunjuk segala barang2 arwah kat kami, gambar2 bawah ni la ape yang tinggal.

netbook arwah...hanya tinggal kenangan

Handphone XPERIA X10 arwah yang baru dibeli
Enuf dengan imbau kenangan semasa,hihihi. Jom beraya balik dengan umi! Mcm2 la kitorg bt kat umah umi, makan2, sembang2, amik gambar, hahaha. Mmg xde keje la kitorg,mcm xpenah nampak sawah plak :P







Lepas beraya, kitorg bergambar ngan family angkat kesayangan kitorg. Bahagia aku bergambar ngan diorg sume, mcm dah kenal bertahun2 padahal baru je kenal diorg sume :')











Actually,kitorang ade ikatan dah waktu ni...rantai antara kitorang sume... :)


Umi pon ade gak yang sama, tapi kitorang lambat beli, kitorang beli gak ntuk si kembar Azam, Azim dan juga si kakak :)

cantik x keychain ni? ngee, aku pilih tau wording! loceng Lutfi pilih :)

ni la rantai ntuk umi :)
Heee, rantai kakak xsempat nak snap sebab dia dah pakai awal2 dah. Kui3, rindu kat family neyh...walaupun jarang jumpa tapi cinta tetap kuat. Boleh gitu? :P

Last skali, aku sentiasa doakan ntuk arwah supaya selamat di alam sana. Al-Fatihah. Aku bersyukur dapat jumpa semua ni, sayang sangat2 kat semua :)

Thursday, September 1, 2011

Kami dipertemukan, thanks to arwah dan Allah SWT

Hey peeps,ni sambungan dari post pagi tadi tau, Kunjungan ke kampung arwah


Aku ade ckp pasal laptop arwah hancur kan? Yes,mmg xleh buka langsung,skrin pecah indefinitely..kalau nak repair pon better beli baru. Agak sedih bila tgk,tahan je air mata kitorg waktu Umi tunjuk segala possession arwah: Phone EXPERIA, Sony W750, laptop Acer arwah and minyak wangi arwah.

Umi serahkan minyak wangi suruh amik bau arwah,betapa kitorg suka bau cologne tu. So ESOK bermulalah proses percarian minyak wangi ittew!

Tangan siapakah ittew? Pandai2 la guess! Hahaha. Yang penting bukan aku hokayy~

Lepas abes kitorg mengimbau kenangan silam arwah, kitorg solat Asar. Lama gila kitorg duduk sana,mmg tak sangka and x terfikir pon. Sebab rasa mcm sekejap je duduk situ. Afta that, photoshoot lah apa lagi! Kalau ada yg igt arwah penah shooting kat bendang yang sama...Al-Fatihah.


makan laksa xhengat dunia!















P/S: hupdate yang ni hampir nak nanges,but tahan je. Al-Fatihah untuk arwah,dan syukur kerana arwah kami dipertemukan. Aminn Ya Robbal Alamin.

Kunjungan ke Rumah Umi

Hey peeps,sorry semalam tak hupdate my belogg. Hari ni baru nak hupdate,sorry you alls. Hahaha. Semalam kitorg journey towards SP,punyala sesak jalan nak ke rumah Umi. Tapi first nak cite dari awal aku keluar rumah sampailaa balik ke rumah. HoHoHo~!

Bersame family angkat kesayangan 'ketat-ketat' =P

Masa aku nak kuar rumah kan,ada la makhluk Allah ni tetibe SMS aku suruh belikan ikan kembong (kat Kedah kitorg panggil ikan termenung). Hihihi,cakapnya xcukup ikan nak buat laksa kat umah beliau lah kan. Nasib baik la kedai ikan ada je sepanjang jalan aku nak ke Alor Star. Terus aku beli sekilo 9 hengget, ingat tu 9 hengget! Hahaha,then aku terus gi amik Que kat umah,sebelum kitorg kuar semalam da pakat nak pakai baju kaler sama senanye...tp Que pakai baju lain masa kuar tu. Xpelah,move on gi amik Ed lak,iaitu makhluk Allah yang suruh aku beli ikan kembong bagai tu :P

Dah sampai rumah si Ed terus aku call dia, marah lak makhluk Allah sorg ni sebab aku tak reply mesej.Hahahaha, Que cakap nak buat surprise katanya kann. Last2 kene carut maksimum ngan makhluk Allah tersebut.

Pas kitorg dah hambik si Ed,fuh berjela aku cakap ni ha! Terusla kitorg gi amik si Lutfi lak dekat ngan Laguna. First kitorg silap rumah,shhhh! Xmo cite sebab kitorg malu sesangat! Hahaha. Then proceed ke Kota Kuala Muda.

Kitorg sampai ke KKM, terus kitorg ziarah kubur arwah Megat and baca Yaasin. Que still sedih sama ngan Ed,mmg xleh terpisah la kembar dua ekor ni. Lalala,then kitorg terus ke rumah Umi...nak dipendekkan cite,byk kesedihan yang dirasai tetapi lakonan org yang sedih tu berjaya sebab xtunjuk kat org lain. Sekian Terima Kasih! :P

Betapa byknya makhluk Allah yang suruh beli ikan tadi makan laksa kalau nak tau lah,kemain dia tambah dekat 3 pinggan. HoHoHo,hambik kau Ed kene carut ngan aku dalam ni. Muahahaha. Byk story kitorg share ngan Umi and Umi pon share ngan kitorg.

Nak dipendekkan cite,barang2 arwah ada sket kat aku...sebab nak repair and so on.

Ni phone arwah,aku baru je unlock code dia...huwm...

Ni plak hard disk dari netbook arwah.

Netbook arwah rosak teruk sebenarnye...xsempat aku nak snap pic...sebab sedih sgt tgk...even semua barang ni pon ada bau arwah...wangi :)

Ok la, setakat ni je kot aku update buat kali ni. Kejap2 lagi aku sambung balik cite ni k peeps. Take care ye,hati2 drive atau bawak moto.

P/S: sometimes i feel like i eagerly wanna die...i cried while posting this one :'(