Tuesday, August 30, 2011

Posting raya.

Walaupun arwah dah pergi, tapi masa tetap berjalan laju. Aku admit aku tak kenal arwah mcm orang lain,even number dia pon aku xda. Tp arwah layan aku baik je sepanjang aku kenal dengan dia,aku je kadang2 xlayan arwah. Xpelah,xda rezeki nak kenal rapat2. Tapi family arwah terima aku dalam hidup diorg. ALHAMDULILLAH.

Sehari sebelum raya aku kene balik kampung,Ya Allah. Sesak tersangat2 jalan nak ke Perlis. Sabar je lah,aku tunggu punya tunggu la nak jalan...


Tapi at last,Alhamdulillah sampai jugak Kampung Rama kat Kuala Sanglang. Pas sampai je ayah aku suh bawak dia pegi umah sum1 nak rawat tangan dia yang patah. So aku drive lagi,then balik kampung balik. Teramatlah penat asyik2 kene drive je. Then sampai waktu berbuka aku tgk byk gila makanan,tp mcm xda selera sgt nak makan walaupun SEMUANYA sedap2.


Selepas makan nasi yang sikit,tetibe badan aku sejuk nak mampos! Terketar2 tangan aku...aku gtaw mak aku tp dia ckp sebab hujan...mungkin kot. Then aku ckp kat mak aku nak balik dulu ke rumah,mak aku ckp ok...masa aku drive, aku mengantok sgt...ALL OF A SUDDEN, aku celik mata xngantok and hati aku rasa tenang teramat sangat...mungkin arwah dtg melawat aku time tu. Aku even ckp dalam hati sorang2 mcm tgh ckp ngan arwah :')

Pagi raya merupakan pagi yang painful! Tahu kenapa? Tetiba aku bangun aku sakit perut yang teramat...cirit birit tahap cipan nye lah! Sembahyang raya pon xpegi,aduhai...Jet oh Jet,kenapa kamu? Huhuhu.

Then petang aku ke rumah Que,beraya umah dia. Funny facts,aku igt baju aku warna ijau daun pisang...rupanya KUNING! Adoi! Tak mengapalah.

Esok aku plan dengan Que, Ed and Lutfi nak ke rumah family angkat kitorg. Tak sabar nak cium tangan umi kesayangan and lawat kubur arwah sambil baca Yaasin, InshaAllah. So setakat ni je lah post aku. Lain kali aku update lagi...kalau nak hupdate bahasa English,kemain penat tangan nak mengarang. So bye2 peeps. Selamat Hari Raya AidilFitri. Al-Fatihah kepada arwah...

No comments:

Post a Comment